zondag 7 april 2024

Dankviering op 25 mei om 17u in de Nicolaaskerk

We nodigen je graag uit voor het tweede deel van ons feestjaar!

Op zaterdag 25 mei vieren we dankbaar 325 jaar Broederschap Onze Lieve Vrouw van Halle in Sint-Niklaas.


We nodigen alle leden, oud-leden, vrienden en sympathisanten van de broederschap uit voor de

eucharistieviering om 17u in de Nicolaaskerk. We danken God voor de vele zegeningen tijdens onze bedevaarten naar Halle en gedenken de overleden leden van de broederschap.

Het wordt een feestelijke viering met processie, traditionele Marialiederen en bloemenhulde aan Maria.

Gelieve een bloemetje mee te brengen om bij het processiebeeld van Maria neer te leggen, als symbool van onze toewijding en liefde voor Maria.


Na de viering heffen we het glas tijdens een receptie. Het ideale moment om herinneringen op te halen en te klinken op vriendschappen die onderweg naar Halle werden gesmeed. We vertonen de foto’s van de vorige bedevaart en een bijzondere selectie dia’s en foto’s uit de oude doos.


Noteer alvast ook in je agenda:

  • Pinksterzondag 19 mei 2024: We worden uitgenodigd door de deken van Halle om mee te vieren dat de Zwarte Madonna 150 jaar geleden gekroond werd. Om 15u: kroningsprocessie en rond 16u Mariahulde met een toewijding aan Maria door aartsbisschop Luc Terlinden. Voor deze gelegenheid zal de basiliek door een plaatselijke bloemenkunstenaar in een prachtig bloemendecor worden gestoken.


  • Zondag 17 november 2024: we sluiten het feestjaar af met een etentje in Huyse Sorgvliet, gevolgd door een bezoek aan Huis Janssens en de fotopresentatie van de bedevaart van 7 september. Houd deze datum dus zeker vrij! Het inschrijvingsformulier volgt nog.

Wij kijken ernaar uit om jou binnenkort weer te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten